Pillanat Pszicho

Ambrózi Kata

Ambrózi Kata

Krisztián története – egyensúlyban maradni

2016. április 13. - Ambrózi Kata
online-poker.jpg

Régen, ha pókerről volt szó, az addikciót láttam benne és a veszélyeket. De ez megváltozott, amikor elkezdtem olvasni bővebben róla a szakdolgozatom miatt.

A pókerjátékosoknak szánt könyvek nagyon ésszerűen vannak strukturálva, tartalmasak, rengeteg információval szolgálnak. Megismertem a profi és a sportolói gondolkodásmódot, a játék mentális, intellektuális összetevőit, amik által messze kerültem az addikció gondolatától. Rájöttem, hogy sokkal összetettebb játékról van szó, mint azt eleinte gondoltam és hasznosabbnak éreztem ezeket a tartalmakat felfedezni a saját kutatásommal.

Tovább erősítette ezt a gondolkodásmódot az egyik barátom története, aki segített felkészülni az interjúimra. Ő osztotta meg velem először a tapasztalatait, együtt beszéltük át a koncepciómat és építő kritikával látta el a terveimet.

Krisztián egyetemista korában kezdett el játszani, nem tett be soha saját pénzt a póker-számlájára. Azzal az ajándék pénzzel kezdett el gazdálkodni, amit egy póker site adott. Játszott az egyetemi évei alatt, majd diploma után elhelyezkedett a munkaerőpiacon végzettségének megfelelően szoftverfejlesztőként. A pókerben nagyon szerette az elméleti-matematikai hátteret és jó pénzkeresési lehetőség volt számára. Ez az analitikus gondolkodásmód közel állt hozzá szakmájából kifolyólag és hobbijából adódóan, ami a gó. (A gó egy logikai-szellemi játék.) Annyira sikeresnek bizonyult az online pókerben, hogy egy idő után felmondott a munkahelyén és csak pókerezésből élt. Így is annyi pénzt tudott keresni, mint a saját szakmájával. Emellett fejlesztő szabadúszóként elvállalt néhány napos munkákat, nem szakadt el teljesen a szakmájától. Sőt, ez az „eltávolodás” segítette abban, hogy jobban megismerje a szoftverfejlesztő piacot és pontosabb ismerete legyen az árakról, a munkájának az értékéről. A stratégiai gondolkodás, a szabadság érzete miatt szerette, de néhány év online pókerezés után kiismerte a játékot és már nem látott benne kihívást, nem látott benne előrelépési lehetőséget, azt érezte, hogy „elég volt”.

Így a főállású online pókerjátékosból újra főállású szoftverfejlesztő lett. Visszament dolgozni, de már másképp viszonyult szakmájához. A pókernek köszönhetően sok téren tudott mentálisan és szakmailag is fejlődni. Változott a stratégiai, üzleti gondolkodásmódja, azt érezte, a póker új kapukat nyitott meg számára az életben. Sikerült elviselnie a „matematikai szórást” a mindennapokban, megismerte a piacot, megtanulta felismerni, ha fáradt. Ő volt az, aki először beszámolt nekem arról, hogy pókerezés közben tapasztalt flow élményt.

Krisztián remek példa arra, hogyan lehet az egyensúlyt fenntartani az online póker és az élet egyéb területei között. Sok hozadéka volt az online pókernek az életében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ambrozikata.blog.hu/api/trackback/id/tr478573746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása